poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 752 .



Alegeri la Uniunea Scriitorilor din România
personale [ ]
scrisoare deschisă către :

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Crezantema ]

2009-11-20  |     | 



Uniunea Scriitorilor din România
Ziarul Lumina
Vineri, 20 Noiembrie 2009

Criticul Nicolae Manolescu, actualul președinte al Uniunii Scriitorilor din România (USR), își va disputa șefia breslei cu alți patru scriitori - Nicolae Breban, Ștefan Agopian, Dan Mircea Cipariu și Constantin Stan -, la Conferința Națională a USR, care va avea loc la 23 noiembrie, în sala Amfiteatru a Teatrului Național din București.
Campania electorală din cadrul USR nu a fost lipsită de acuze și dezbateri, cel mai aprig schimb de replici fiind între Ștefan Agopian și Nicolae Manolescu. Alături de președintele USR vor fi aleși vicepreședinții Uniunii, Comitetul Director, juriile și comisiile Consiliului.
Ștefan Agopian, candidat la președinția USR, a declarat, în programul său, că actualul președinte, Nicolae Manolescu, cheltuiește iresponsabil banii USR, în timp ce Manolescu a susținut că banii au fost cheltuiți cu acordul comitetului de conducere USR din care face parte și Agopian, conform Mediafax.
Duminică, în cadrul conferinței, la care au drept de vot delegații aleși la Adunările de filiale și secții, va fi prezentat raportul președintelui Nicolae Manolescu pe ultimii patru ani și va fi ales președintele USR pe următorii patru ani.
Consiliul USR se va întruni a doua zi, urmând să aleagă vicepreședinții Uniunii, Comitetul Director, juriile și comisiile Consiliului, conform Agerpres.
Programele celor cinci competitori, deși diferite ca prezentare, se referă, în fapt, la deziderate actuale ale scriitorimii din România, legate, între altele, de redobândirea locului pe care Uniunea îl merită pe plan național, prin crearea unei noi imagini a breslei, astfel încât aceasta să fie adusă la imaginea Societății Scriitorilor Români, redefinirea raporturilor dintre USR și stat etc.
Dacă Dan Mircea Cipariu vorbește în programul său mai ales despre proiectele sale de succes, iar Nicolae Breban și-a expus, ca și Nicolae Manolescu, un proiect neutru și obiectiv, în perioada scursă de la anunțarea candidaturilor nu au lipsit atacurile la adresa actualului președinte al Uniunii, venite, în special de la Ștefan Agopian. Replica lui Nicolae Manolescu nu a întârziat să apară, președintele USR calificând acțiunea lui Agopian drept „iresponsabilă“.
Deși a precizat, într-o conferință de presă, că nu candideză „împotriva domnilor Manolescu, Breban sau Agopian“, nici Constantin Stan nu s-a arătat mai îngăduitor cu Manolescu, fiind de părere că pentru un președinte al Uniunii este nevoie de mai mult decât de notorietate, conform Agerpres.
Societatea Scriitorilor Români (SSR) a fost creată în 1909 și a funcționat sub această denumire până în martie 1949. USR a apărut în 1949, prin fuziunea între SSR și Societatea Autorilor Dramatici. În conformitate cu statutul său, USR este o asociație profesională de creatori, fără scop lucrativ sau patrimonial, de utilitate publică, având ca scop sprijinirea și apărarea literaturii, a intereselor profesionale, economice, sociale și morale ale scriitorilor. Ea înființează și susține edituri și publicații, încurajează traduceri din și în limba română, premiază creațiile literare valoroase, pregătește și promovează acte normative privind profesiunea de scriitor.
USR are 2.400 de membri, care activează în cele 12 filiale regionale organizate în România și în filiala Chișinău. În cadrul Asociației Scriitorilor București, înființată în martie 1972, și care are 1.200 de membri, funcționează șase secții, după genurile literare, conform Agerpres.



Domnul Nicolae Manolescu, actualul președinte al Uniunii Scriitorilor din România și Domni
Scriitori (USR)

Sunt autoarea cărții Roman-Rligios
“IEȘIÞI DIN EA, POPORUL MEU!”
Roman-Religios-Ortodox

"Și am auzit un glas din cer,
zicând: Ieșiți din ea, poporul meu,
ca să nu vă faceți părtași la
păcatele sortite ei și să nu fiți loviți
de pedepsele sortite ei".
(Apoc. 18; 4, 5)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Autor: Elisabeta Brănoiu

Editura Printeuro
Ploiești

Descrierea CIP a Bibliotecii Naționale a României

ISBN 973-8389-61-5

Tipărit cu binecuvântarea
PREA SFINÞITULUI PÃRINTE
+GALACTION
EPISCOPUL ALEXANDRIEI
ȘI TELEORMANULUI

Vă aduc la cunoștiință frământările mele sufletești pentru grija ce-o port acestei cărți, deoarece conținutul ei cuprinde multe Taine Divine, România noastră având un destin de care va răspunde înaintea Cerului, pentru :
1. Cel Preaînalt Dumnezeu face Legământ cu “noi Poporul Român”.
2. UȘA care s-a deschis pe Cerul României noastre, ilustrată în Păstorul cel blând și turma Sa.
3. Mesajul să “Ieșim” din fărădelegi având o trăire duhovnicească, servind drept model tuturor popoarelor lumii.
4. Poporul Român având menirea de a mărturisi reîntoarcerea tuturor Neamurilor Pământului la “unul trup” biserică, cap fiind Mântuitorul Iisus Hristos, la “unul singur botez”, o singură credință, la “unul singur Dumnezeu”, Dumnezeul Părinților noștri de la începuturi.

“Atunci se va arăta pe cer semnul Fiului Omului și vor plânge toate neamurile pământului și vor vedea pe Fiul Omului venind pe norii cerului, cu putere și cu slavă multă.
Și va trimite pe îngerii Săi, cu sunet mare de trâmbiță, și vor aduna pe cei aleși ai Lui din cele patru vânturi, de la marginile cerurilor până la celelalte margini.
Învățați de la smochin pilda: Când mlădița lui se face fragedă și odrăslește frunze, cunoașteți că vara e aproape.
Asemenea și voi, când veți vedea toate acestea, să știți că este aproape, la uși.
Adevărat grăiesc vouă că nu va trece neamul acesta, până ce nu vor fi toate acestea.
Cerul și pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece.
Iar de ziua și de ceasul acela nimeni nu știe, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl.
Și precum a fost în zilele lui Noe, așa va fi venirea Fiului Omului.
Căci precum în zilele acelea dinainte de potop, oamenii mâncau și beau, se însurau și se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie,
Și n-au știut până ce a venit potopul și i-a luat pe toți, la fel va fi și venirea Fiului Omului”.

“Vor plânge toate neamurile” Iată, datoria noastră este a nu plânge neamurile conștietizându-le “Mesajul” lui Iisus.
Deci, “odrăslește frunze”.
Frunzele sunt dezastrele ecologige, și atâta durere care este pe lume?!!! Ne clătinăm pe marginea unei catastrofe?!!! Și ce mlădiță poate fi mai verde decât ceeace ne grăiește chiar Însăși Dumnezeul Părinților noștri : “Voi face Pământ nou și lume nouă”. Și cum de vom crede cu tărie dacă nu recunoaștem Glasul Păstorului nostru?
Suntem sub mâna cea tare a lui Dumnezeu și consecințele vor fi dezastruase dacă vom alege “BLESTEMUL
Iată, Dumnezeu ne pune astăzi în față Binecuvântarea și blestemul.
“Binecuvântare veți avea dacă veți asculta poruncile Domnului Dumnezeului vostru, pe care vi le pun eu astăzi: iar blestem dacă nu veți asculta poruncile Dumnezeului vostru.
Să le păziți, așadar, și să le împliniți căci în aceasta stă înțelepciunea voastră și cumințenia voastră înaintea ochilor popoarelor care, auzind de toate legiuirile acestea vor zice: Numai acest popor mare este popor înțelept și priceput”. Pag. 242 sau fragmentul 17 din Site-ul www.agonia.ro pagina personală, Elisabeta Brănoiu.
Cartea este înțeleasă S.F. de unii cititori care trăiesc în nepăsare față de Dumnezeu, ignorând aceste evenimente apocaliptice. Iisus le răspunde acestora:
“Iar aceasta este judecata, că Lumina a venit în lume și oamenii au iubit întunericul mai mult decât Lumina. Căci faptele lor erau rele.
Nu poate un om să ia nimic, dacă nu i s-a dat lui din cer.”(Ioan 3; 19, 27).
Fac apel la ajutorul și sprijinul D-stră. Din motive financiare, eu am editat un număr infim de cărți pe lângă cererea de care este nevoie. Cartea va avea nevoie și de alte traduceri , să poată fi conștietizate toate popoarele lumii. Aștept cu nerăbdare răspunsul bun pe care sper că mi-l veți da. Așa să ne ajute Dumnezeu!
Cu respect, Eisabeta Brănoiu.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!