poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 738 .



Pentru cei aflați în căutarea Adevărului.
personale [ ]
Adevărul relevat

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Crezantema ]

2009-11-26  |     | 



“Mărturia aceasta este adevărată; pentru care pricină, mustră-i cu asprime ca să fie sănătoși în credință, Și să nu dea ascultare basmelor iudaicești și poruncilor altor oameni, care se întorc de la Adevăr” (Tit 1; 14-15).
Să cercetăm, pentru o clipă, dacă nu cumva poruncile unor oameni se împotrivesc poruncilor lui Dumnezeu. Și, dacă se împotrivesc atunci pe care alegem să le săvârșim, pe cele ale oamenilor, sau pe cele ale lui Dumnezeu?
„Cel ce Mă iubește pe Mine, ascultă cuvintele Mele!” zice Domnul.
Deci, ascultarea noastră este posibilă doar cu condiția iubirii, pentru care a zis Mântuitorul.
A nu tăcea, în sensul de a apăra Adevărul, este o virtute. A tăcea atunci când cineva îți impune o minciună, este totuna cu a primi minciuna și a fi de acord cu ea.
Deci cine tace și nu apară Adevărul, acela Îl trădează.
Când oamenii se ridică împotriva lui Dumnezeu și a poruncilor dumnezeiești, Biserica trebuie să stea împotrivă, să se opună poruncilor omenești. Dacă ea nu procedează astfel, înseamnă că nu avem de-a face cu o Biserică adevărată, ci cu o "desfrânată apocaliptică, ce își vinde fiii, întunericului". Biserica trebuie să fie de partea Celui care a împăcat și a refăcut legatura pe verticală dintre om și Dumnezeu.
Poruncile lui Dumnezeu le știm, bineînțeles, cu toții! Care sunt poruncile omenești de care să ne ferim, chiar cu prețul vieții noastre. Este bine să deschidem o dezbatere publică pe această temă, ca să vedem foarte bine spre ce ne îndreptăm. Este bine să aflăm, cât nu e prea târziu, și poruncile omenești cele ce aduc sfârșitul libertății umane:

“Obligațiile prevăzute în Tratatul de Aderare la UE, au condus la impunerea unor măsuri și modificări legislative, străine de tradiția neamului nostru. Prin urmare, acționând în sensul respectării acestor obligații, statul a adoptat o serie de măsuri - precum lupta comună împotriva terorismului, securizarea frontierelor și toate consecințele ce decurg din acestea (inițial pașaportul biometric, după care urmează implantarea cipurilor în organismul uman). Modificarea fundamentală s-a produs în momentul adoptării prin Referendum a noii Constituții. Astfel, articolul 148 din Constituția României - cu referire la Integrarea în Uniunea Europeană, susține:
Aliniatul 1.
„Aderarea României la tratatele constitutive ale Uniunii Europene în scopul transferării unor atribuții către instituțiile comunitare, precum și al exercitării în comun cu celelalte state membre a competențelor prevăzute în aceste tratate, se face prin lege adoptată în ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului, cu o majoritate de două treimi din numărul deputaților și senatorilor”.
Aliniatul 2.
„Ca urmare a aderării, prevederile tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, precum și celelalte reglementări comunitare cu caracter obligatoriu, au prioritate față de dispozițiile contrare din legile interne, cu respectarea prevederilor actului de aderare.”
Acesta este momentul în care Statul Român a renunțat de bunăvoie la suveranitate, transferând decizia statală catre structurile UE. Mai precis, obligațiile ce derivă din Tratatul de Aderare trebuie respectate, chiar dacă sunt împotriva voinței majorității populației. Căsătoriile homosexuale sunt ilegale potrivit legii românești în vigoare, însă dacă ele s-au încheiat într-un stat membru UE, cu respectarea legii, România este obligată de Tratat să le respecte drepturile ca unei familii.
Aliniatul 4.
„Parlamentul, Președintele României, Guvernul și autoritatea judecătorească garantează aducerea la îndeplinire a obligațiilor rezultate din actul aderării și din prevederile alineatului 2.
Aceasta însemnă că toate puterile statului de drept - adică puterea legislativă, executivă, judecătorească și președintele, sunt obligate să respecte și să ducă la îndeplinire reglementările comunitare.
Poziția puterilor statului în chestiunea pașaportului
Președintele Traian Băsescu a declarat că „începând cu 1 ianuarie 2009, românii vor fi obligati să își pună amprenta pe noile tipuri de pașapoarte, biometrice. De la 1 ianuarie 2009, se introduc și în România pașapoartele biometrice, deci avem obligația să ne punem amprenta pe pașaport.
Guvernul:
Potrivit reprezentanților RA-APPS, Comisia Comunităților Europene de la Bruxelles a cerut explicații cu privire la întârzierea punerii în circulație a pașaportului electronic, iar Guvernul, prin Departamentul pentru Afaceri Europene, a răspuns Comisiei că are „o perspectivă clară și un calendar real cu privire la etapele procedurale care se impun pentru ca obiectivele urmărite de Regulamentul Consiliului să fie atinse în practică într-un termen scurt”.
Ministrul de Interne:
„Noile pașapoarte sunt dovada faptului că România își poate îndeplini responsabilitățile pe care le are ca țară membră a Uniunii Europene. Introducerea unor elemente suplimentare de siguranță și, bineînțeles, controlul strict la granițe au rolul de a împiedica exportul și importul de infracționalitate", consideră ministrul administrației și internelor, care a apreciat că pașapoartele electronice reprezintă doar unul din pașii pe care Ministerul Administrației și Internelor îi face în direcția îndeplinirii obiectivului României de a intra în spațiul Schengen în anul 2011. România a făcut astfel un pas important către aderarea la spațiul Schengen prevăzut pentru 2011”.

Toate aceste semne sunt înaintemergătoare venirii lui Antihrist. Pentru toți creștinii, se apropie vremea cernerii și a mărturisirii. Este vremea să dovedim Cui am slujit până acum și cui vom alege a sluji în continuare. Dacă frica de chinuri îi va îngrozi pe oameni, silindu-i spre lepădarea de Dumnezeu, mânia dumnezeiască va fi și mai îngrozitoare asupra omenirii, după cum ne spune și Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan în Apocalipsă:
„Și am auzit glas mare din Biserică zicând celor șapte îngeri: Duceți-vă și vărsați vasele mâniei lui Dumnezeu pe pământ. Și s-a dus cel dintâi, și a vărsat vasul său pe pământ, și s-a făcut rană rea și mare între oamenii cei ce aveau semnul fiarei, și cei ce s-au închinat chipului ei” (Apopc.16, 1-2).

Să ne întrebăm și noi, suntem, oare, gata a primii ziua cea mare pe neașteptate, peste noi? Am putea noi, oare, saluta pe Iisus Domnul nostru, venind pe norii Cerului? Am putea, noi, spune că, apariția Lui va fi pentru noi un prilej de bucurie? Întrebarea este mult mai importantă ca să trecem cu ușurință peste ea. Mai înainte ca să răspundem cu toată sinceritatea, va trebui a ne pregăti pentru acest eveniment!

O, Dumnezeul nostru, luminează pe poporul meu, să nu asculte de porunci omenești! Să nu fim biruiți de trup și de sânge; să nu ne înșele lumea și slava ei trecătoare, să nu fim amăgiți de vicleniile diavolului. Dă-ne putere ca să le înfrângem, răbdare ca să suferim și tărie ca să rămânem neclintiți. Dă-ne ungerea Duhului Sfânt în locul iubirii pământești și pătrunde-ne cu dragostea Ta. Mâna Ta să ne îndrume întru totul, arătându-ne calea cea dreaptă, ferindu-ne de rău. Amin.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!