poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 718 .



Vreau o Românie a bunului-simț!
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Crezantema ]

2010-01-10  |     | 




Înaltele idealuri râvnite de Domnul Președinte al României, Traian Băsescu

Vreau o Românie în care pensiile să fie de bun-simț!
Fiecare român trebuie să aibă o pensie decentă după o viață de muncă. Fiecare român trebuie să primească pensia după cât a contribuit. Să punem capăt pensiilor speciale pentru parlamentari și magistrați
.
Vreau o Românie în care salariile să fie de bun-simț!
Fiecare român să fie plătit pentru cât muncește. Trebuie să păstrăm un echilibru între salariile celor care muncesc în sectorul privat și cei care muncesc în sectorul de stat. Am pus capăt sporurilor nejustificate și salariilor indecente ale șefilor din aparatul guvernamental.

Vreau o Românie cu un parlament de bun-simț!
Parlamentul trebuie să facă legi bune pentru cetățeni. Parlamentul trebuie să rămână cu o singură cameră. Două camere înseamnă mai multă birocrație, cheltuieli mai mari, întârzierea adoptării legilor. Parlamentul trebuie să aibă maximum 300 de parlamentari și nu 471 câți sunt acum. Sunt țări mai mari decât România care au o singură cameră a Parlamentului și mai puțini parlamentari decât avem noi acum.

Vreau o Românie cu o justiție de bun-simț!
Justiția trebuie să împartă dreptatea pentru toți românii. Nimeni nu este mai presus de lege. Nici președintele, nici parlamentarii, nici miniștrii, nici chiar magistrații, cei care împart dreptatea. Fiecare român să răspundă în fața legii pentru faptele sale. Justiția trebuie să judece mai repede dosarele și să dea sentințe drepte.

Vreau o Românie cu un sistem de educație de bun-simț!
Doar un sistem de educație performant poate pregăti tinerii pentru viață. Fiecare tânăr din România trebuie să aibă o șansă pe piața muncii. Avem nevoie de profesori bine plătiți, de școli mai curate, de laboratoare bine dotate și de implicarea comunității locale în deciziile școlilor.

Vreau o Românie cu funcționari de bun-simț!
Românii trebuie să fie tratați decent atunci când merg la medic, la circumscripția financiară, la poliție. Românii au nevoie de servicii de calitate pentru care plătesc taxe și impozite. Ne trebuie o administrație publică suplă și eficientă cu funcționari bine pregătiți și politicoși care să servească în mod egal și corect toți cetățenii.

* * *

"Vreau... Vreau...Vreau". E o cerere spre un ideal măreț, dar cui vă adresați, Domnule Președinte, Traian Băsescu? De la cine cereți?! De la popor, sau de la Dumnezeu?!... De la Dumnezeu?... și El ar vrea… dar nu vrem noi!!!... Ar fi o răsturnare uriașă și ne lipsește “Tăria Credinței”.
De la popor?!... n-o să obțineți “nimic, niciodată!!!...” Rămâne doar un strigăt în deșertul singurătății așa cum a rămas și “Glasul Său”.
Noi, poporul Român avem alte interese! Duhul pierzător de suflete a reușit să-i răpească, acestu-i popor, ce a fost mai de valoare ; “educația”. Nu pretind “educația moral-religioasă”, e greu ca să iubești și să lauzi numai sfințenia poruncilor lui Dumnezeu, dar… “Codul Bunelor Maniere” în care e înscris “Bunul Simț”, ar trebui să stea scris pe toate gardurile, pe toate zidurile României. Cine să se ocupe dacă învățători nu sunt?... Sau învățători sunt foarte mulți, dar înțelepți sunt foarte puțini la număr…. Și, femeia (mamă) lasă de dorit. Nu mai are timp de crescut pruncii ei. E preocupată să-și împodobească chipul exterior, după modelul Afroditei (Zeița frumuseții), nicidecum a promova Codul Bunelor Maniere sau a “Valorilor Împărăției lui Dumnezeu”,” deși ea este responsabilă de destinele copiilor ei.
Sau, poate greșesc, o altă forță vine tăvăluc peste noi. Am înțeles de la știri tv., că o mamă (din altă țară) a fost decăzută din drepturi, că nu i-a dat voie copilului ei, într-un magazin, să mănânce o ciocolată.
Iată, secularizarea slujește pe Mamona, mai presus de Dumnezeu. Așa cum a gândit atunci la căderea lui, așa s-a întâmplat în zilele noastre. Satana este intronat într-un jilt mai presus de Dumnezeu și i se face toată voia sa.
Domnul Traian Băsescu, Președintele României, iată, și Dumnezeu are aceleași planuri cu noi. Are de zidit un Nou Ierusalim, din cărămizile sufletești ale românilor noștri și nu voi obosi spunând. Să luăm amine la Protopărinții noștri : (Pedeapsa răsvrătitorilor lui Moise, Numerii 16).
Oare tot așa va proceda și cu cei de azi care se vor răzvrăti împotriva frumoaselor Dvs. idealuri?... Să dea Dumnezeu să reușiți. Și Dumnezeu ne indeamnă: “Îndrăzniți, apropiați-vă cei ce ați sărutat picioarele Mântuitorului pe pământ??...”
Poate că, cei razvrătiți nu vor reuși să înăbușe dorințele noastre comune și nici Glasul Său? Și nici zădărnicii “Planurile Sale de viitor asupra acestui Pământ? Eu, una, nu cred… Și dacă Bunătatea Lui ne-a onorat cu prezența, atunci… “Facă-se voia Sa”.
Rămâneți în acelaș cuget cu Domnul nostru Iisus Hristos și veți reuși. Amin.

“Aceștia s-au împiedicat și au căzut, iar noi ne-am sculat și ne-am îndreptat. Doamne, mântuiește pe împăratul și ne auzi pe noi, în orice zi Te vom chema”. (Ps. 19-9,10).

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!