poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1898 .



Aniversarea unei reviste
personale [ ]
Dor de Dor

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Mioriþa Alba ]

2008-07-01  |     | 



Revista Dor de Dor a ajuns la numărul 36. Ani de apariție neîntreruptă, ani nu tocmai ușori pentru poetul și jurnalistul Marin Toma, tatăl și mama revistei care apare acum în haine noi.

Din motive pe care nu le voi expune aici, nu m-am abonat la revistă. Din când în când, o mai primesc, prin amabilitatea domnului Marin Toma. Și vă voi spune, în câteva cuvinte, cum arată azi și ce conține acest număr. Am în vedere faptul că acest blog va fi mai ușor de mânuit de domnul Marin Toma și îi voi preda frâiele lui.

În urmă cu doi ani, primeam primele numere ale revistei despre care auzisem întâmplător. Era o revistă cu un conținut bogat, în paginile ei semnau poeți valoroși, prozatori cunoscuți, autori de poezie mai puțin cunoscută pe meleagurile noastre. Am recunoscut scriitori pe care îi admiram și m-am antrenat în colaborarea le revistă.

Acum, revista are, așa cum spuneam mai sus, o haină nouă. Arată ca toate revistele care ne atrăgeau privirile: format A4, hartie lucioasă, coperta color. În interior, savurosul editorial semnat Nicolae Rotaru, cel pe care mulți dintre noi îl știm de la PENTRU PATRIE. Apoi, rubrica "Scuzați, pardon, bonsoar!", semnată de Gheorghe Frangulea. Ultima pagină este rezervată MEMORIEI PÃMÂNTULUI ROMÂNESC.

Câteva rubrici:

- Poezia Dorului și a Iubirii, Poezia eternă, Medalion literar
- Cronică literară
- Glasul bisericii
- Portrete în peniță
- Reportaj
- Cronica cărții
- Eseu
- Proză
- Atitudini
- Festivaluri
- Despre frumusețea oamenilor și sufletele lor


Aș putea spune mai multe, dar mi-e teamă că nu veți mai căuta revista să o citiți în liniște. Vă mai spun doar că, pe copertă "Strălucește Luceafărul Poeziei Românești", o pagină cu poezii de Mihai Eminescu. În interior, veți găsi poezii scrise de George Þărnea, Maurice Couquiaud, Andrei Fischof, dar și de poeți care au mai publicat în această revistă.

Să-i urăm revistei "Viață lungă și bogată!", iar Redactorului șef, domnului Marin Toma, să-i urăm putere de muncă și multă înspirație, colaboratori mulți și buni!


(Despre concursul organizat de revista DOR DE DOR, a scris Valeria Tamaș.

Adresa blogului despre care vorbeam mai sus este: www.dordedor.blogspot.com)

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!