poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 436 .



Tzuraitza
poezie [ ]
Un gest politic

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [BRAVOcioric ]

2009-11-21  |     | 



STÃM PE FORUM.
Acum ceva timp am avut un vis revelator despre "agenți" - pînă nu demult în viața mea pusesem botul la definițiile cinematografice ale acestor entități și nu mi-ar fi putut trece prin devlă că agentul este un individ dispus să-ți înfigă un cuțit real în șale.
Bun. Unde vreau de fapt să vă conduc ? Păi, dacă ați avut în casă atârnat sau lipit cu gumă papetărească pe perete vreun PLANIGLOB și v-ați mai și uitat tâmp la TV, imposibil să nu vă fi fulgerat la un moment sau periodic întrebarea ce rost are toată forfoteala aia de tancuri, avioane și defilări militare prin Lume. Chiar așa, la ce bun ?
La ce bun să-ți pui și asemenea întrebări, în loc de chestiunea mai practică și mai pertinentă - cum facem să le demontăm ? Ce importanță are cine le lansează pe piață și cine le grupează și le comandă prin satelit ? Bine, că la noi la România nu ne ocupăm cu vulgarități de-acest gen, "agenții noștri"-s ocupați să otrăvească omul prin spitale, și la fel ca la un biliard de mare anvergură - să-i extirpeze fie o piatră de la rinichi, fie să-l trateze de nervi la balamuc, cu seringi și doze luate din cercetare.
Scrânteală adevărată, și mai este-n prezent și omologată oficial și finanțată din impozite.
În fine, un om cu adevărat puternic cred că le poate "eluda" - asta dacă respectivii agenți nu-s de-a dreptul inconștienți ori pe "ultima sută" - pentru că nu au cum să aibă dreptate și asta-i duce ușurel, cu timpul spre o râpă existențială - de unde ies mai urâți, mai răi și poate la fel de agresivi, de impertinenți și de asemănători. Cu tratatul despre OM în buzunar și cu pretențiile de recunoaștere PUBLICÃ în minte - pînă acum cel puțin. Zici că-s toți obligați să le semene dânșilor. Uite că nu-s - unii de exemplu detestă fățiș produsele "animale" - deci alea care provin din persecutarea patrupedelor și-a păsărilor - ce gesturi urâte!
Ei și uite cum sufăr eu de nesomn, deodată-mi flutură prin cap soluția - sunt un deștept... Băi, cine naiba-i ține pe-ăștia-n brațe ? OPINIA PUBLICÃ.
Domnule, la fel cum USERU'face și-și desface propriile conturi pe web, tot așa ar trebui și administrațiile ca niște bancuri anoste de stridii, să absoarbă resurse și să le proceseze în mari agregate de utilitate socială, iar mai apoi când au expirat agregatele și instalațiile - deci când cetățeanul le dă cu piciorul (în cel mai fericit caz) - să le dezasambleze și cu rebuturile rămase să procedeze la o nouă verificare de competență.
Să-ncepem cu MARILE PIRAMIDE SAHARIENE din Egiptul contemporan - fiindcă până și bebelușii-s sătui de imaginea lor - nu se mai fărâmă astea o dată - și ca o consecință firească și logică printr-un punct, tancurile se vor opri o clipă din mișunat și forfotit pe glob, pătrunse de ideea sublimă a metamorfozei în fier-beton, în buldozere sau în excavatoare.
Niște minunate CARIERE de piatră puse la dispoziția GREEN PEACE în vederea construirii unui IMPERIU MEDIATIC PLANETAR.
___motor!

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!